Er zijn 2 soorten leien, het eerste soort lei is gemaakt van leisteen, het tweede soort wordt Fabrieksmatig geproduceerd op basis van vezelcement. In de volksmond staan deze 2 soorten van leien beter bekend als "Natuurleien en Kunstleien".

Soorten Leien

Dit zijn de 2 soorten leien die op hellende daken worden toegepast. Leien daken zijn de oudste vorm van dak- en gevelbekleding. Leien houden al jaren gebouwen waterdicht en ze hebben dan ook het grote voordeel dat ze een quasi onbeperkte levensduur hebben.

Natuurleien

De Natuurlei is een natuurproduct, deze lei soort word gemaakt van leisteen. Een van de voordelen van natuurleien zijn, als u kiest u voor een degelijke kwaliteit van de leisteen waar deze natuurleien van gemaakt worden zal u zeker zijn van een quasi onbeperkte levensduur. Echter één van de nadelen van natuurleien is zoals bij elk natuurproduct het grotere risico op onzuiverheden en de prijs van natuurleien ligt ook hoger dan de prijs van kunstleien.

natuurleiennatuur leiennatuurlei

Meer info over de natuurlei

Kunstleien

De kunstlei is geen natuurproduct zoals natuurleien, ze worden fabrieksmatig geproduceerde op basis van vezelcement. Een van de voordelen is de prijs van kunstleien, deze ligt voelbaar lagen dan de prijzen van natuurleien. Nog een voordeel is dat de kunstlei in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar is. Echter een van de nadelen van kunstleien is de levensduur, deze zal in vergelijking met de natuurlei wel slijten en na ongeveer 20 tot 30 jaar aan vervanging toe zijn.

kunstleienkunst leienkunstlei

Meer info over de kunstlei

Dakbedekking - leien dak

Text Size
vrijdag, februari 15, 2019

Member Login