Welke soorten daken zijn er.

Als we gaan kijken welke soorten daken er bestaan, zijn er twee dak soorten. Het schuin dak en het Plat dak. Hoewel je elk soort dak ook nog kunt onderverdelen, we hebben voor jullie een opsomming gemaakt.

 

Soorten Platte daken

het Plat dak raken steeds meer ingeburgerd in het landschap. Ze vormen vanuit architecturaal oogpunt een interessant alternatief voor het hellend dak, ook vanuit economisch en ecologisch perspectief heeft het plat dak heel wat voordelen. Eén daarvan is de extra buitenruimte die er overblijft, hier heb je dan de optie voor het creëen van een dakterras, balkon of daktuin, zelfs voor het plaatsen zonnepanelen is dit een ideale oplossing.

Dakterras daktuin Zonnepanelen

Soorten Schuine daken - Hellende daken - Zadeldak

Hellend daken, schuine daken ook wel zadeldak genoemd zijn de meest voorkomende daksoort. Dit soort dak oogt mooi voor iedere bouwstijl en biedt als voordeel: extra ruimte onder de dakconstructie wat bv. als kamer ingericht kan worden. We onderscheiden hier verschillende dakbedekkingen dewelke kunnen variëren van pannen of leien, minder gebruikt zijn strooien, rieten en zinken dakbedekkingen oftewel groendaken.

Wij gebruiken vrijwel altijd een hellend dak voor de bescherming van gebouwen tegen de weersinvloeden, omdat wij zoals u zelf ook weet een regenachtig en winderig klimaat kennen. De driehoekkige vorm van een schuin dak is bestand tegen wind alsook kan het regenwater  gemakkelijk wegvloeien. De kap heeft als voordeel dat het een uitstekende warmtebuffer is.

leien Dakbedekking Pannen Dakbedekking zinkendak

Rieten Dakbedekking Strooiendak Goendak

Text Size
vrijdag, februari 15, 2019

Member Login