plat dakPlatte daken

Terwijl platte daken volledig in zijn, vinden we hellende daken steeds minder terug in ons straatbeeld. Waarom deze zo aanslaan, is vrij simpel. Omdat het platte dak op economisch en ecologisch vlak heel wat te bieden heeft. Enkele toepassingen zijn bijvoorbeeld een balkon, een terras of een daktuin. Ook is er de mogelijkheid tot extra buitenruimte wat niet mogelijk op een hellend dak door zijn hellende zijkanten.
 

Evolutie van het plat dak

Het platte dak doet ook terugdenken aan de avant-gardearchitectuur van de twintiger jaren. De post-moderne heropleving van de laatste jaren is dus zeker een reden waarom platte daken steeds vaker voorkomen in de hedendaagse architectuur.

Voordelen van een plat dak

Wist u dat een plat dak u heel wat kan besparen op isolatiekosten. Bovendien zijn platte daken makkelijker in onderhoud dan hellende daken.
Verder kan men platte daken omgevormen tot een daktuin, dakterras of groendak. Hierdoor krijgt niet alleen een extra groene plek bij in huis, maar verhoogt u de levensduur van uw dak doordat de thermische shock wordt gereduceerd. Ten slotte is het plat dak ook op vlak van comfort een goede zaak. Doordat het gebouw niet zo hoog is als met een hellend dak, krijgt u minder snel schaduw en kan u langer van de zon genieten.

Soorten platte daken

Er bestaan drie verschillende soorten platte daken, namelijk het omgekeerde dak, warme dak en koude dak. Ze verschillen van uitzicht en worden ook op verschillende manieren geplaatst.

Soorten daken - Plat Dak

Text Size
vrijdag, februari 15, 2019

Member Login