Je dak Ontmossen - Doe het zelf

Als op een dak nu pannen of kunstleien liggen. De meeste van deze daken krijgen door verwering en mosgroei een lelijk uiterlijk. Gelukkig kan je gemakkelijk je dak renoveren zodat je dak er weer als een nieuw dak uitziet. Buiten het feit dat je hele woning meteen een veel mooiere uitstraling heeft is er nog een voordeel. Gebruik de juiste producten op de juiste manier, dan ben je zeker van een duurzaam en prachtig gerenoveerd dak.

Veiligheid.

Begin bij het begin. Denk om je eigen veiligheid. Je zal heel wat tijd op het dak doorbrengen en elke stap die je zet houdt gevaar in. Het komt er dus op aan om voor het juiste materiaal te kiezen, er juist mee om te gaan en vooral: constant geconcentreerd en voorzichtig te blijven. Je kan op een veilige manier met ladders werken, maar het is nog veel beter om een hoogtewerker te huren. Je kan heel het dak doen zonder ook maar één keer op het dak uit de kooi te moeten komen. Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing van zo’n machine en zorg ervoor dat je de bediening onder de knie hebt voor je vlak boven je dak gaat hangen.


Je dak afspuiten :

Begin met de mos van het dak af te spuiten met de hogedrukreiniger. Doe dit provisorisch. Hoofdzaak is dat het Antimos product overal tot bij het dakoppervlak geraakt.

Antimos product aanbrengen :

Vul een druksproeier met Antimos en vernevel het over het dakoppervlak.
Opgelet: doe dit bij voorkeur als het windstil is, waait het, dan doe je dit beter met een borstel.
Tip! Laat het antimos product 24 uur en langer inwerken. Zo dood je niet alleen het mos, maar ook de sporen, zodat nieuwe mosgroei niet meer terugkomt.

Je dak een 2de keer afspuiten :

Na voldoende inwerktijd van het antimos product spuit je het dak nog eens af. Zelfs hardnekkige resten mos zullen nu makkelijker loskomen.
Let wel op! zorg steeds dat je recht op de leien of naar beneden spuit. Nooit naar boven, want dan spuit je water onder de leien.

Antimos Primer & Coating

Als het dak ontmossen klaar is, heb je wel een proper dak, maar de dakbedekking is ruw en zal snel weer vuil worden want dit vormt zo een ideale ondergrond voor nieuwe mosgroei. Daarom is een atimos coating nodig.
Hoe doe je dit?

A. Primer :

Giet de melkwitte primer in een verfbak en breng hem aan met de rol op een droge ondergrond. Steek de rol op een telescopische steel, zodat je makkelijk vanuit de hoogtewerker tot bij het dak kan. De primer zorgt voor een goede hechting van de coating. Je kan deze primer ook gebruiken om materialen waterafstotend en minder poreus te maken, dus zonder er daarna een coating over aan te brengen. Hij hecht uitstekend op beton, cementvezel, shingles en kunstleien.


B. Coating :

Na ongeveer 6 uur drogen kan je de coating erover aanbrengen. Meng dat product eerst zeer goed en breng het aan met een rol. Zorg dat ook de groeven tussen de leien behandeld worden, echter zonder de naad tussen twee leien dicht te maken. Er moet nog lucht onder de leien door kunnen! De coating breng je aan in 2 lagen. Je zal zien dat het dak dan niet van een nieuw te onderscheiden is. Gereedschap reinig je onmiddellijk met water.

Ontmossen - Dakreiniging

Text Size
vrijdag, februari 15, 2019

Member Login