EPDM-Rubber Dakbedekkingepdm rubber dakbedekking

EPDM Rubber is een synthetisch rubber. Door zijn grote elasticiteit en de hoge bestendigheid tegen Ozon- en UV-straling maakt dit materiaal zeer geschikt voor toepassingen als dakbedekking, maar ook als wateropvang. De volledige naam van EPDM = Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer.

Epdm dakbedekking ...

Dakbedekking - epdm

Plaatsen van leien

plaatsen van leien

Plaatsen van Leien kan op 4 manieren gebeuren.

  1. Dubbele dekking
  2. Enkelvouwdige ruitdekking
  3. Enkelvoudige horizontale dekking
  4. Dubbele dekking met open voeg

Leien plaatsen gebeurd met haken van koper of roestvrij staal en koperen nagels, met behulp van een leidekkershamer of pneumatische toestellen wordt de lei op panlatten bevestigd.

Leien plaatsen ...

Dakbedekking - leien dak

Kunstleien is geen natuurproduct zoals natuurleien, ze worden fabrieksmatig geproduceerde op basis van vezelcement.

Kunstleien

Een van de voordelen van kunstleien is de prijs, deze ligt voelbaar lagen dan de prijzen van natuurleien. één van de eigenschappen van kunstleien is dat deze in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar is. Echter een van de nadelen is de levensduur van kunstleien, deze zal in vergelijking met de natuurlei wel slijten en na ongeveer 20 tot 30 jaar aan vervanging toe zijn.

Kunstleien ...

Dakbedekking - leien dak

De Natuurlei is een natuurproduct, ze worden gemaakt van leisteen.

Natuurleien

Een van de voordelen van natuurleien zijn, als u kiest u voor een degelijke kwaliteit van de leisteen waar deze natuurleien van gemaakt worden zal u zeker zijn van een quasi onbeperkte levensduur. Echter één van de eigenschappen van natuurleien is zoals bij elk natuurproduct het grotere risico op onzuiverheden en de prijs van natuurleien ligt ook hoger dan de prijs van kunstleien.

Natuurleien ...

Dakbedekking - leien dak

Er zijn 2 soorten leien, het eerste soort lei is gemaakt van leisteen, het tweede soort wordt Fabrieksmatig geproduceerd op basis van vezelcement. In de volksmond staan deze 2 soorten van leien beter bekend als "Natuurleien en Kunstleien".

Soorten Leien

Dit zijn de 2 soorten leien die op hellende daken worden toegepast. Leien daken zijn de oudste vorm van dak- en gevelbekleding. Leien houden al jaren gebouwen waterdicht en ze hebben dan ook het grote voordeel dat ze een quasi onbeperkte levensduur hebben.

Soorten leien ...

Dakbedekking - leien dak

Prijs dakpannen - prijzen dakpannen

Prijzen dakpannen

Hoewel gebruik van goedkoper materiaal van invloed is op de kostprijs, wordt de prijs van dakpannen voornamelijk bepaald door de moeilijkheidsgraad van het dak, de grote van de dakpan en het gebruik van hulpstukken.

prijs dakpannen ...

Dakbedekking - dakpannen

Zonne dakpannen zijn fotovoltaische zonnecellen ingewerkt in een dakpan en kunnen net zoals betondakpannen en keramische dakpannen geplaatst worden.

zonne-dakpannen

De zonne dakpan heeft ook hetzelfde dakdekkende vermogen. Maar er zijn nog voordelen aan zonne dakpannen. Er kan ook zonder probleem rond schouwen, dakvensters en andere dak elementen gewerkt worden. Deze zonne dakpan met of zonder zonnecellen worden vervaardigd van kunststof ( Polymatrix ). Polymatrix is een gerecycleerde kunststof van allerlei verpakkingen welke terug te vinden zijn in onze PMD-zakken.

Zonne dakpannen ...

Dakbedekking - dakpannen

Dakpannen-Soorten Dakpannen zijn wellicht de meest voorkomende dakbedekkingen, gemaakt van gebakken klei "keramische dakpannen of kleidakpannen" of gevormde beton "betondakpannen", die op hellende daken worden toegepast. Zonne dakpannen zijn de laatste nieuwe ontwikkeling, lees meer over zonne dakpannen.

Op het houten dak wordt een latwerk raster gemaakt met panlatten op de maat van de nieuwe dakpannen, waar de pannen bijeenkomen aan de bovenkant, wordt nok gelegd. Dakpannen vormen een aangesloten geheel. Door het feit dat ze elkaar overlappen en voorzien zijn van kop- en zijsluitingen.

Dakpannen ...

Dakbedekking - dakpannen

keramische dakpannen - stormpannen - kleidakpannen

Keramische dakpannen worden vervaardigd van gebakken klei. Een andere benaming voor een keramische dakpan is stormpan of kleidakpan. Deze keramische dakpan is groter dan gewone tegelpannen, en wordt meest van alle dakpannen gebruikt als dakbedekking in Nederland en België.  keramische dakpannen kosten ongeveer evenveel als betondakpannen.

Kleidakpannen ...

Dakbedekking - dakpannen

Soorten Dakpannen

Grof bekeken bestaan er 2 soorten dakpannen:

  • Gebakken keramische dakpannen welke al honderden jaren gebruikt worden, ook wel kleidakpannen of stormpannen genoemd.
  • Betonnen dakpannen hebben als voordeel dat ze minder werken en over get algemeen wat goedkoper zijn.

Soorten dakpannen ...

Dakbedekking - dakpannen

Soorten Dakpannen

Betondakpannen hebben een vrij grote afmeting tegenover keramische dakpannen.

Dit komt door de kleine vervorming tijdens het bakken. Betonpannen kosten goedkoper dan keramische pannen. De betonpan wordt doorgaans gekleurd in de massa waardoor beschadigingen of zaagsneden minder opvallen of zelfs niet meer zichtbaar zijn.

Betondakpannen ...

Dakbedekking - dakpannen

Leggen van dakpannen

Leggen van dakpannen is voor elke doe het zelver, met de juiste informatie over hoe je dakpannen legt goed te doen.

Het is belangrijk dat je goed weet waar u op moet letten bij het leggen van dakpannen voor je er aan begint, want op een daklekkage zit je uiteraard te wachten.

Dakpannen leggen ...

Dakbedekking - dakpannen

Text Size
vrijdag, februari 15, 2019

Member Login